Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxusprimo)
Arxus Primo Stövel
Arxus Primo Stövel

Arxus Primo Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxusprimo
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Gummistövel

Arxus Primo är utvecklad för vår, sommar och höst och är den mest populära stöveln bland hundförare och yrkesanvändare. För att uppnå lång livslängd är stöveln tillverkad i 100 % naturgummi vilket ger en förstklassig slitstyrka och livslängd.

Stövelskaftets läderkantning säkerställer att fodret förblir intakt med det yttre naturgummit. Primo är fodrad med ett svart bomull/polyester foder. Den lösa EVA innersulan har en dämpande effekt och ger stöveln ökad komfort i terrängen. Stöveln är förstärkt med en hälkappa i syntetläder vilket ger fodret ökad hållbarhet och slitstyrka.

Arxus sulan ger foten rätt stöd samt ett förstklassigt grepp genom sitt unika ”X”-mönster.

Storlekar: 36 – 48

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: