Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Nord Zip Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxusprimonz)
Arxus Primo Nord Zip Stövel
Arxus Primo Nord Zip Stövel

Arxus Primo Nord Zip Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxusprimonz
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Nord Zip

Arxus Primo Nord Zip är en komplett stövel avseende komfort, passform och design. Det rena naturgummit ger god förutsättning för lång livslängd och utmärkt slitstyrka mot den krävande terrängen. Stöveln är fodrad med 4 mm bordeaux röd neopren som ger god isolering mot kylan. Klassad för -20C. Stöveln är utrustad med en robust Riri dragkedja längs skaftets baksida som möjliggör snabb ventilering vid behov.

Primo Nord Zip är lämplig för alla aktiveteter såsom hundförare eller pass skytt. Dragkedjans placering har medvetet lagds på stövelns baksida, detta för att skapa en jämn belastning på dragkedjan efterson den då böjs på ett naturligt sätt längs med stövelns egen längd. Den robusta dragkedjan är tillverkad av Riri i Schweiz och är noga utvald för att bibehålla en genomgående hög funktion vid av och påtagning av stöveln. Därtill har höga krav ställts på dragkedjans mjuka och lätta användning. Om smuts eller lera fastnar i dragkedjan kan den lätt rengöras i ljummet vatten. Var noga med att alltid ha dragkedjan helt neddragen vid av- och påtagning och uppdragen vig användning.

Primo Nord Zip har ett invändigt läderskydd bakom hälen för att öka slitstyrkan mot fodret. Sulan är byggd på tre olika lager och skapar god komfort, rätt stöd för foten samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Storlekar: 37 – 48

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rentnaturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Nord Zip Stövel