Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Nord Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxusprimon)
Arxus Primo Nord Stövel
Arxus Primo Nord Stövel

Arxus Primo Nord Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxusprimon
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Nord Gummistövel

Arxus Primo Nord är anpassad till Skandinaviens kalla årstider och har utvecklas till en bekväm, smidig och varm vinterstövel. Primo Nord föredras av jägare och yrkesanvändare som omväxlande går och står.

Primo Nord är fodrad med ett 5 mm neopren foder som ger god isolerande effekt och är klassad för -30C. Stövelskaftets läderkantning säkerställer att fodret förblir intakt med det yttre naturgummit. EVA-filtsulan förstärker isoleringen mot fruset underlag vilket gör stöveln komplett för vintern. Bakom hälen sitter en förstärkning av syntetläder för att förhindra utnötning av neoprenfodret.

Arxus sulan ger foten rätt stöd samt ett förstklassigt grepp genom sitt unika ”X”-mönster.

Storlekar: 37 – 48

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Nord Stövel