Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Nord Air Short Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxuspnas)
Arxus Primo Nord Air Short Stövel
Arxus Primo Nord Air Short Stövel

Arxus Primo Nord Air Short Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxuspnas
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Nord Air Short Stövel

Arxus Primo Nord Air Short är utvecklad från en önskan att anpassa längden på stövelskaftet så att den lätt kan bäras under vattentäta byxor. Dessa är praktiska och funktionella stövlar som kan ge ett alternativ till läderstövlar vid behov. Primo Nord Air Short är en stövel som ger en hög grad av gångkomfort med fokus på att minimera kondens i stöveln. Denna modell är fodrad med ett special utvecklat "luftmatningssystem". Fodret har en tjocklek på 1,5 mm och sitter ovanför textilborsten "mittskikt" som innehåller luftceller.

Nedan är ett ytterligare isolerande skikt av 3 mm neopren. Vid användning av stöveln, om kondensutveckling utvecklas, stiger den upp i insidan av stöveln i luftcellerna och passerar ut genom toppen av stövelskaftet, vilket ger en effektiv "skorsten" -effekt. Detta "luftmatnings" fodersystem minskar kondenseringen inuti stöveln med cirka 40 % jämfört med en neoprenfodring, och med en torrare inredning är isoleringen mycket effektiv mot kyla. En avtagbar anatomisk filtfodrad EVA-sula ökar isoleringen mot kall mark. För att undvika en rivningseffekt av fodret är Primo Nord Air Short utrustad med en läderliknande förstärkning vid hälen inuti stöveln.

Primo Nord Air Short har en gummitjocklek på 2,0 mm, vilket ger utmärkt skydd mot skarpa föremål i terrängen. Primo Nord Air Short klassificeras för -15° C.

Storlekar: 37-47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent
naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Nord Air Short Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: