Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Leather Zip Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxusprimolz)
Arxus Primo Leather Zip Stövel
Arxus Primo Leather Zip Stövel

Arxus Primo Leather Zip Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxusprimolz
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Leather Zip

Med ett foder bestående av genuint kalvskinn är Primo Leather Zip en stövel med fantastisk komfort och exklusivitet. I linje med läderprodukters naturliga beteende går den här stöveln från att vara förhållandevis styv till att efter en tids användning formas efter foten. Följden blir en komfort som överträffar det mesta. Lädret är av naturen mindre elastiskt och gör att stöveln till en början kan upplevas trängre vid av och påtagning men efter en tids användning blir lädret komfortabelt mjukt, får en personlig passform och glider lätt på och av foten.

Inuti stöveln ligger en läderklädd EVA-sula som skapar en extra dämpning. Har man behov av större invändig volym så tar man ur sulan.

Det rena naturgummit ger en lång livslängd och en hög slitstyrka. Skaftet är försedd med en dragkedja som tillverkas av schweiziska Riri. Dragkedjan har strategiskt placeras längs stövelskaftets baksida, detta för att kedjan ska böjas längs låsriktningen istället för tvärs vilket ske vid en placering längs sidan. Den robusta dragkedjan öppnas och stängs utan motstånd och kan lätt rengöras från lera och smuts med ljummet vatten. Tänk på att ha dragkedjan helt neddragen vid av- och påtagning samt uppdragen vid användning.

Sulan är byggd på tre olika lager och skapar god komfort, rätt stöd för foten samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Storlekar: 37 – 48

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Leather Zip Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: