Jakt
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Jodhpur Stövel i gruppen Jakt / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxuspjodhpur)
Arxus Primo Jodhpur Stövel
Arxus Primo Jodhpur Stövel

Arxus Primo Jodhpur Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxuspjodhpur
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Jodhpur Stövel

Arxus Primo Jodhpur är mycket lik de klassiska läderstövlarna i den här stilen. Konstruktionen av 100 % naturgummi som ger en stor fördel när den används i våta förhållanden när ett par traditionella "Wellingtons" inte nödvändigtvis behövs. Övre delen av stöveln är pipad med läder och har ett dragband runt fram och bak. Primo Jodhpur är fodrad med en kraftig poly bomullsfoder i svart färg. För att undvika en rivningseffekt av fodret är Jodhpur utrustad med en läderliknande förstärkning vid hälen inuti stöveln.

Ett justerbar sidospänne ger en personlig passform runt fotleden, genom ett band runt skaftet med ett metallspänne, vilket säkerställer en bra passform medan du går.

Arxus X-mönstret med high-grip sula är byggd i tre tekniska lager som ger utmärkt komfort, rätt stöd och extremt grepp med vårt unika stud system. En avtagbar anatomisk EVA-sula ökar den stötdämpande effekten när den går.

Storlekar: 36-47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent

naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Jodhpur Stövel

Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: