Jakt
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Estate Stövel i gruppen Jakt / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxuspestate)
Arxus Primo Estate Stövel
Arxus Primo Estate Stövel

Arxus Primo Estate Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxuspestate
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Estate Stövel

Arxus Primo Estate är det perfekta valet för en stövel med klassisk stil.

Denna fulla naturgummistövel med ett 10 cm brett mörkt brunt gummi och läder topp skapar ett unikt och väldigt exklusivt utseende med ett utseende som liknar den traditionella engelska jaktstöveln.

Primo Estate har ett vattentät elastiskt tyg på baksidan av stövelskaftet som gör det möjligt för individuell justering för att passa olika vadstorlekar.

Stövelfodralet på 3 mm neopren garanterar en hög nivå av isolering under kallt väder och den avtagbara filtfodrade innersulan i kombination med Arxus unika X-mönstret ger bra grepp för att skapa en extremt bekväm stövel att gå i.

Primo Estate är inte bara en bekväm och funktionell stövel, den är unikt stilfullt.

Storlekar: 37-47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rentnaturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Estate Stövel

Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: