Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Canvas Zip Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (primocanvaszip)
Arxus Primo Canvas Zip Stövel
Arxus Primo Canvas Zip Stövel

Arxus Primo Canvas Zip Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
primocanvaszip
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Canvas Zip

Arxus Primo Canvas Zip är en specialdesignad stövel för jaktformer som ställer höga krav på jägarens förmåga att röra sig ljudlöst i terrängen. Skaftet har klätts med ett kanvastyg som effektivt dämpar ljud från grenar och andra föremål. Till följd av det starka kanvastyget är stöveln tillverkad med ett tunnare naturgummi på 1,5 mm, vilket kontraseras av de 2 mm som är standard för Arxus modeller. Trots tunnare gummitjocklek håller den här stöveln en enastående slitstyrka genom den gedigna kanvasväven.

Längs med stövelskaftet sitter en robust dragkedja, framtagen av Schweiziska Riri som öppnas mjukt och smidigt vid av- och påtagning. Lera och smuts tvättas enkelt bort med ljummet vatten. Tänk på att ha dragkedjan helt neddragen vid av- och påtagning samt uppdragen vid användning.

Primo Canvas Zip har ett svart neopren foder med en tjocklek på 2 mm och är ett utmärkt altenativ som allround-stövel under stora delar av jaktsesongen.

Storlekar: 36 – 47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Canvas Zip Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Se fler varor

Andra köpte även: