Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Primo Canvas Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxuspcanvas)
Arxus Primo Canvas Stövel
Arxus Primo Canvas Stövel

Arxus Primo Canvas Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxuspcanvas
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Primo Canvas Stövel

Arxus Primo Canvas är en lättare stövel och används med fördel vid jakt som kräver mjuka rörelser i terrängen. Skaftet är klätt i ett kraftigt kanvastyg som effektivt motverkar oljud som vanligtvis uppstår när kvistar och andra föremål slår mot stöveln. Stöveln har getts en lättare vikt till följd av det slitstarka kanvastyget som möjliggör en något tunnare tjocklek på naturgummit. Samtidigt undviks skärsår och andra potentiella yttre skador i större utsträckning tack vare den armerande kanvaskonstruktionen. Primo Canvas är fodrad med ett svart bomull/polyester foder.

Den gröna Arxus sulan är framtagen för att säkra hög komfort och ge ett bekvämt stöd till foten vid mjuka som hårda underlag. Sulan är 5 mm tjock för att ge en ökad säkerhet mot vassa föremål som ständigt utmanar sulans förmåga att klara penetrering av vassa föremål.

Sulans unika ”X-mönster” ger ett förstklassigt fäste i alla riktningar. Primo Canvas är försedd med en separat EVA-sula som ger välbehövlig isolering och ökad komfort. Det bruna kanvastyget, den gröna sulan samt stövelns lätta vikt gör Primo Canvas till en förstklassig stövel till både jakt och friluftsliv.

Storlekar: 36 - 47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används
vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Primo Canvas Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: