Sport & Friluftsliv
Varumärken
Topplista
Arxus Pioneer Stövel i gruppen Sport & Friluftsliv / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxuspioneer)
Arxus Pioneer Stövel
Arxus Pioneer Stövel

Arxus Pioneer Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxuspioneer
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Pioneer Gummistövel

Arxus Pioneer är en klassisk stövel som utvecklats för promenader i krävande terräng, särskilt under våren, sommaren och hösten. Denna stövel är nära relaterad till Primo modellen, med samma inre teknisk konstruktion, och har samma stabilitet, komfort och hållbarhet.

Pioneer är tillverkad av 100% naturgummi, som är gemensamt för alla Arxus stövlar. Naturgummi garanterar en lång livslängd och en stark motståndskraft mot yttre påverkan. Pioneer är fodrad med en kraftig poly bomullsfoder i en orange färg. För att undvika en tear out effekt av infodringen, är Pioneer är försedd med läderliknande förstärkning vid hälen inne i stöveln.

Denna stil har en justerbar sidoförstyvningstyp att ge en personlig passform på benet. Ett metallklämspänne säkerställer att justeringsbandet stannar på plats.

Arxus stövlar har Arxus X-mönster med hög grepp sula som är byggd i tre tekniska skikt, det ger utmärkt komfort, rätt stöd, och extremt grepp med vårt unika stud system. En löstagbar anatomisk EVA-innersula ökar stötdämpande effekt under gång. Pioneer är en idealisk "vardags" stövel.

Storlekar: 36 – 48

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rentnaturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Pioneer Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr