Jakt
Varumärken
Topplista
Arxus Arctic Stövel i gruppen Jakt / Skor, Kängor & Stövlar / Stövlar hos Jakto.se (arxusarctic)
Arxus Arctic Stövel
Arxus Arctic Stövel

Arxus Arctic Stövel

Storlek: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
arxusarctic
Varumärke: Arxus
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:


Info: Ge ditt omdöme Artikellista

Arxus Arctic Stövel

Arxus Arctic är en premiumisolerad vintergummistövel för användning i extremt kallt väder.

Arctic är en idealisk stövel för tillfällen när man är stillastående under långa perioder vid mycket kallt väder. Stöveln har en starkt isolerad sula innefattande 20 mm pressad EVA och 10 mm neopren. Hela stöveln är isolerad med 10 mm neopren och inuti stöveln är en avtagbar 8 mm filtsula. Det är en relativt lätt vinterstövel.

Arktis är inte stövlar man går långt i utan dom är främst avsett för stillastående och kortare rörliga aktiviteter. Klassificeras för -40° C.

Storlekar: 38-47

Om Arxus Gummistövlar
För att uppnå lång livslängd och hög slitstyrka är alla Arxus stövlar tillverkade i rent

naturgummi och utan kemikalier. Endast färgpigment och nödvändiga tillsatser för vulkaniseringsprocessen används vid tillverkningen.

Den låga vulkaniseringstemeraturen möjliggör att gummit bättre kan bevara sin narturliga fuktighet. Den narturliga fuktigheten är direkt nödvändig för produktens långa livslängd. Gummit håller en unik tjocklek på 2 mm vilket är en ytterligare försäkran om lång livslängd samtidigt som den ger ett bra skydd mot vassa föremål ute i terrängen. Tjockleken ska jämföras med den generella standarden på 1,3–1,8 mm för gummistövlar.

Arxus har en unik metod för sin konstruktion där naturgummi används runt hela foten viket gör den vattentät redan innan sulan är monterad. På så sätt kan stöveln bli vattentät även om sulan skulle gå sönder vid användning. Sulan består av flera funktionslager för att möjliggöra bästa stöd och komfort samt ett förstklassigt grepp mot underlaget genom sitt unika ”X”-mönster.

Stövlarna har en latexlimmad rem runt skaftets övre del och försäkrar därför att spännet förblir fixerat vid samma punkt när den är åtdragen. Genom ett metallspänne är remmen enkel att dra åt och behåller sin position ute i terrängen. Stövelskaftet har en exklusiv läderkantning som försäkrar att insidans foder inte separeras från naturgummit där slitagepåverkan vid av- och påtagning är stor.

Passar till: Arxus Arctic Stövel

Arxus Lädertofs
190 kr
195 kr
Arxus Stövelvård
140 kr
145 kr

Andra köpte även: